Cum alegem pungile pentru nunta

Pungile pentru nunta - un accesoriu obligatoriu pentru o nunta reusita

Orice cuplu isi doreste sa transforme petrecerea de nunta intr-un moment unic si de neuitat, atat pentru ei, dar mai ales pentru invitati. Printre numeroasele accesorii care contribuie la realizarea unei petreceri de nunta perfecte, un loc important il ocupa darurile pentru nuntasi, oferite in pungi de nunta special concepute.

Ce sunt cadourile pentru nuntasi?

Cadourile pentru nuntasi sau marturiile reprezinta mici daruri oferite de catre miri oaspetilor lor, in semn de recunostinta si apreciere. Traditia darurilor pentru oaspeti este veche in istoria europeana, desi in tara noastra a inceput sa fie practicata mai recent.

Se spune ca primele cadouri pentru nuntasi oferite in aristocratia europeana au fost niste bomboniere. Aceste bomboniere constau in recipiente din cristal, portelan sau pietre pretioase in care, in acele vremuri, se ofereau cuburi de zahar (considerate o delicatesa accesibila doar bogatilor) sau alte obiecte pretioase.

Pe masura ce zaharul s-a raspandit devenind tot mai accesibil, el a fost inlocuit cu migdalele. In timp, migdalele au fost invelite in zahar (confetti). Dupa mai multe secole de utilizare, acestea au fost inlocuite, in perioada moderna, cu alte daruri, folosite si in zilele noastre. In mod traditional, se ofereau 5 migdale - fie asezate intr-o cutie speciala pentru dulciuri, fie invelite intr-un material elegant. Ele reprezentau fertilitatea, longevitatea, bogatia, sanatatea si fericirea. Gustul amar al migdalei impreuna cu cel dulce al invelisului de zahar reprezentau o metafora pentru gustul dulce-amar al casniciei.

La ce folosesc pungile pentru nunta

In prezent aceste cadouri pentru nuntasi, denumite si marturii, sunt un obicei des intalnit peste tot in lume. Cadourile sunt de obicei oferite in pungi special concepute. In pungile pentru nunta mirii pot sa ofere oaspetilor diverse daruri, de la bomboane de ciocolata, la bauturi sau obiecte de decoratiune. 

Pungile pentru nunta pot fi personalizate, fie prin mesajul tiparit, fie prin imprimarea pozei celor doi miri. Pe piata exista diferite modele de pungi de nunta.

Cadourile se ofera fiecarui invitat in parte sau fiecarui cuplu. Pungile cu cadouri pentru nuntasi pot fi asezate pe mese inainte de sosirea invitatilor sau pot fi oferite personal acestora la sfarsitul evenimentului.

Pungile pentru nunta in care se ofera cadourile pot fi realizate din hartie, carton sau material textil si pot avea diverse dimensiuni, forme si culori. Pungile pentru nunta sunt de obicei personalizate dupa gustul mirilor sau in functie de decoratiunile si tematica petrecerii de nunta. Astfel, pentru a alege cel mai potrivit model de pungi, trebuie sa tineti cont de locul unde are loc petrecerea, culorile si tematica in care este decorat localul, preferintele decorative ale mirilor si, nu in ultimul rand, de forma si dimensiunea cadourilor pe care le vor contine. 

 

 

Recomandari